Wat maakt een link slecht voor SEO?

Lees hier wat u zeker niet moet doen. U kunt hiervoor behoorlijk gestraft worden.

 1. Een link van een domeinnaam met een laag aanzien en/of een slechte reputatie
  Niet alle links zijn gelijk. Hoe meer links u van de populaire, betrouwbare en gezaghebbende sites krijgt, hoe hoger u klimt in de zoekresultaten. Verwacht dus niet dezelfde resultaten bij het verkrijgen van links van honderden of duizenden spamachtige sites.

  Als u veel links van lage kwaliteit hebt opgebouwd, zal Google uw website vrijwel zeker onderscheppen en u hiervoor straffen. Maar als een slechte website naar u linkt hoeft u niet meteen bang te zijn dat Google u straft. Google weet wat er natuurlijk uitziet en wat niet.

 2. Een link zonder contextuele verbinding tussen de bron en uw site
  Als u een loodgieter bent in Eindhoven en u heeft links naar uw site vanaf allerlei in Azië gevestigde reissites dan zou dat een duidelijk signaal aan Google zijn dat uw site niet op orde is. Dit is duidelijk niet pluis.

  Hoe nauw de bron betrekking heeft op uw site en de context van uw site is belangrijker dan ooit tevoren wanneer u goed gevonden wilt worden. En omdat het Google-algoritme constant wordt aangepast, zult u alleen maar betere resultaten krijgen.

 3. Te veel links van hetzelfde domein
  Als het gaat om Google en links die er zo natuurlijk mogelijk uitzien, is het logisch dat een te grote hoeveelheid links uit dezelfde bron bij Google de alarmbellen zullen doen afgaan. Een ander belangrijk punt om te onthouden is dat zodra u die eerste link van een bepaalde bron gebruikt, elke volgende link uit dezelfde bron de waarde doet dalen.

  In plaats van op zoek te gaan naar een enorme hoeveelheid links uit één of twee bronnen, dient u zoveel mogelijk diversiteit te creëren. Dat ziet er veel natuurlijker en dat is wat Google wil zien.

 4. Een link die gekoppeld wordt aan een andere site met als doel uitwisseling
  "Ik zal een link naar uw site maken als u een link naar de mijne maakt" is wat website-eigenaren gebruiken om hun resultaten bij Google te verbeteren. Maar hiervoor kunt u gestraft worden. Zelfs als de andere site vergelijkbaar is met die van u en er veel wederzijdse links zijn is dit niet natuurlijk volgens Google. Het is beter om de website eigenaren te benaderen met of ze willen overwegen een link naar uw website te plaatsen als u denkt dat dat een reële waarde heeft.

 5. Link in een willekeurige, betekenisloze plek zonder dat het de inhoud raakt
  Een link die is gepost zonder raakvlak met alle andere inhoud, wordt gezien als spam. Vergeet niet dat Google naar alle inhoud kijkt op een webpagina en is meestal slim genoeg om het grotere plaatje te begrijpen.

  Waarom zou u een nieuwe blog posten als het niets met de rest van de website te maken heeft? Houd hier dus rekening mee wanneer u koppelingen plaatst in een blog, commentaar, forums, sociale netwerken en andere websites.

Blog

80% van internetgebruikers in Nederland surft op smartphone

Van alle internetgebruikers binnen de Europese Unie surft bijna 80 procent via zijn mobiele telefoon. 

Nederland hoort met een percentage van 88 tot de Europese top van gebruikers van mobiel internet, zo blijkt uit cijfers van Europees statistiekbureau Eurostat.

Lees verder

Wel of niet delen via Social media?

Waar en wanneer plaats ik de deelmogelijkheid?

Ik krijg vaak de vraag of het zinvol is om op elke webpagina een deeloptie te plaatsen zodat de bezoeker de pagina kan delen via zijn favoriete sociaal medium. Het heeft echter wel twee kanten:

Lees verder

10 Belangrijke punten voor een succesvolle website

 1. Veiligheid

  Er zijn tegenwoordig veel personen op internet met verkeerde bedoelingen. Spammers en hackers zijn continue op zoek naar uw informatie. Zorg daarom dat u veilige software gebruikt alsmede moeilijk raadbare wachtwoorden. Gebruik bijvoorbeeld ook een Ssl-Certificaat voor uw domeinnaam.

Lees verder

Meer Nederlanders on-line met tablet dan desktop

Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek beschikken voor het eerst meer Nederlandse huishoudens over een tablet dan over een desktopcomputer.

Lees verder

13 Indrukwekkende statistieken over gebruikerservaring

13 Interessante regels en weetjes over gebruikers van websites.

Lees verder

Wat maakt een link slecht voor SEO?

Lees hier wat u zeker niet moet doen. U kunt hiervoor behoorlijk gestraft worden.

Lees verder

Lokale vindbaarheid website verbeteren

Lokaal gevonden worden

Voordat u wilt gaan zorgen dat uw bedrijf lokaal beter gevonden gaat worden, is het belangrijk om te begrijpen wat lokaal zoeken inhoud en wat de mogelijkheden zijn. Het is al enige tijd mogelijk om uw website lokaal beter vindbaar te laten zijn maar hoe dit te realiseren is is voor het MKB blijkbaar nog niet echt duidelijk.

Lees verder

Meer Nederlanders gaan online met smartphone dan met laptop

Zorg dat uw website responsive is

Meer Nederlanders waren in 2015 online via een smartphone dan via een laptop of desktop. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In totaal gaat het om 78,8 procent van de Nederlanders.

Lees verder

Krijg meer klanten door grondige aanpassingen van uw webteksten

Wellicht heeft u de laatste tijd wel eens gedacht: wordt ik nog wel goed gevonden in de zoekmachines? Misschien heeft u al enige tijd geen aandacht meer aan uw website besteed. Dan wordt het tijd om het anders te gaan doen.

Lees verder

Minder verkeer van Google naar mobielonvriendelijke sites

De gevolgen van Google’s aanpassingen die mobielonvriendelijke sites benadelen, zijn groter dan aanvankelijk gedacht.

Lees verder

Eenderde herkent Google AdWords niet als betaald zoekresultaat

Betaalde zoekresultaten in Google wordt door een op de drie consumenten nog steeds niet herkend, ondanks de duidelijke gele markering en de letters ADV voor de link.

Lees verder

Het internet over 25 jaar... volgens toptechneuten

Het Amerikaanse Pew Internet Research Project vroeg ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van het World Wide Web 2558 experts naar hun ideeën over het web in de komende 25 jaar.

Lees verder

3 Tips voor de perfecte kop

De meningen verschillen nogal over de ideale lengte van een kop. Een korte kop kan pakkend en bondig zijn, maar maak hem te kort en je geeft waarschijnlijk niet genoeg informatie om de lezers binnen te halen. Een langere kop geeft meer informatie en kan genoeg keywords bevatten voor SEO-doeleinden, maar wordt ook snel saai en langdradig. Houd je kopteksten zo kort en bondig mogelijk, maar benut onze adviezen.

Lees verder

SEO en goede content gaan hand in hand

SEO is de afgelopen jaren flink veranderd. De snelle updates van Google hebben genoeg oude en vertrouwde SEO-technieken de das omgedaan. Blogreacties, betaalde links, directory's en het uitruilen van links zijn allemaal achterhaald door de algoritme-aanpassingen van Google.

Lees verder

waarom Van Dongen Design?

Waarom Van Dongen Design?

 • Doorgedreven vakkennis
  Internet is constant in beweging, daardoor willen we altijd up-to-date zijn met de laatste ontwikkelingen in webdesign en vindbaarheid.

 • Hoge kwaliteit
  Kwaliteit staat hoog in het vaandel. We willen dat uw website in alle opzichten "verder gaat" dan die van uw branchegenoten waardoor succes niet uit kan blijven.

 • Business understanding
  Door onze ervaring begrijpen we onze klanten in allerlei verschillende branches. Dat vertaalt zich direct in een beter resultaat.

Geïnteresseerd?

Maak een adviesafspraak
Van Dongen Design

Van Dongen Design

Van Dongen Design
Rupelstraat 34 - 5704 AX Helmond

Bekijk in Google Maps

logo vd
Contact

Mail ons  Bel ons


Kantoor

Rupelstraat 34
5704 AX Helmond

Route

Openingstijden:
Ma - Vr: 9 - 17 u.