Kennisbank

Domeinnaam bepalen voor je website

of lees verder

Domeinnaam bepalen voor je website

Waar moet je op letten?

Allereerst kun je je domeinnaam op twee manieren bekijken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor je 'bedrijfsnaam".nl. Voordeel is dat je natuurlijk snel vindbaar bent maar wel alleen maar voor die bezoekers die je naam al weten. Ik zou zeggen, die komen wel. Veel belangrijker is de andere manier waarop je er naar kunt kijken. Neem je bijvoorbeeld 'productnaam-eindhoven'.nl dan richt je je op bezoekers die jou zoeken maar je naam niet kennen. Dan is een interessante doelgroep.

Hoofddomein

De grote zoekmachines hebben bepaald dat er maar één domeinnaam voor de vindbaarheid in aanmerking komt en dat is je hoofddomeinnaam. Die kun je bij je provider in stellen. Als je er dan een tweede domeinnaam aankoppelt, doet deze tweede naam niet mee met de vindbaarheid. Belangrijk dus om dit vooraf goed te bepalen. Je domeinnaam zal in de zoekmachines een geschiedenis opbouwen en niet zomaar veranderen als je het slim doet.

Wat is er nog meer belangrijk?

Hoe korter hoe beter. Al is het maar om schrijffouten te voorkomen wanneer men dit in de zoekmachine intypt. Ook geen koppelstreepjes ('-')gebruiken als het mogelijk is, je zult het nl. altijd moeten communiceren en dat kan soms lastig zijn aangezien niet iedereen meteen weet wat je met een koppelstreepje bedoelt, men gebuikt dan ook wel een underscore ('_') (onderliggend streepje) maar dan is geen mogelijkheid in de domeinwereld.

Domeinnaam checken

Voor het controleren zul je echt bij de stichtingen moeten kijken. Als je domeinnaam zoekt in de zoekmachine en er is geen website te zien wil dit nog niet zeggen dat de domeinnaam vrij is. Iemand kan de naam gekocht hebben maar geen website hebben. Je kunt een .nl doeminaan zoeken op https://www.sidn.nl. Voor andere extensies zoals .com, .eu e.d., kun je het beste bij een hostingprovider kijken.


Lees de reviews

Onze klanten blij maken, daar doen we het voor!

Kunnen we jou ook blij maken?

Maak een afspraak

Onze klanten blij maken, daar doen we het voor


Van Dongen Design

Contact

Nu gesloten

Google

google   5.0 star iconstar iconstar iconstar iconstar icon
gebaseerd op 20 reviews

Nieuws


_

Copyright © 1999 - 2021 Van Dongen Design.
Gebouwd met liefde en cafeïne.