10 Belangrijke punten voor een succesvolle website

 1. Veiligheid

  Er zijn tegenwoordig veel personen op internet met verkeerde bedoelingen. Spammers en hackers zijn continue op zoek naar uw informatie. Zorg daarom dat u veilige software gebruikt alsmede moeilijk raadbare wachtwoorden. Gebruik bijvoorbeeld ook een Ssl-Certificaat voor uw domeinnaam.
 2. Content Management Systeem en updates

  Ook uw cms (content management systeem waarop uw website staat) dient van een degelijke, veilige kwaliteit te zijn. De meest gebruikte cms’sen zijn niet altijd de meest veilige. Update deze ook regelmatig of laat dit doen. Uw website gaat daardoor zeker langer mee.
 3. Het oog wil ook wat

  U heeft maar heel kort te tijd om op te vallen en u te onderscheiden van anderen in uw branche. Dat doet u met een uitgebalanceerd en mooi design. Zorg er dus voor dat uw website qua uitstraling bij uw branche, uw product of dienst en bij u aansluit. Daarbij hoort ook een prettige gebruikerservaring en een doeltreffend gebruikersgemak.
 4. Investeer in een goede website

  Uw website is uw marketingtool dat altijd bereikbaar is, in tegenstelling tot een advertentie in een vakblad of krant. Een goede website die aan alle eisen voldoet, laat zich in 6 maanden terugverdienen en gaat dan geld opleveren. Een slechte website verdient u niet alleen NIET terug maar deze doet ook nog eens afbreuk aan uw bedrijf.
 5. Plan nauwkeurig de navigatiestructuur en domeinnaam

  Als het goed is zal deze structuur en zeker uw domeinnaam niet snel veranderen. Dit moet staan als een huis. Daar moet dus vooraf over na gedacht worden en niet tijdens of na de bouw van de website. Neem hier de tijd voor. Wij doen dat samen met u, zodat dit goed wordt ingezet en dat u er niet alleen voor staat.
 6. Eerste indruk: de homepage

  Ongeveer de helft van uw bezoekers zullen landen op de homepagina. De rest zal rechtstreeks via de zoekmachine op een andere pagina op uw website landen. Dat betekent dus dat de homepage de belangrijkste pagina blijft. Beschouw het als de ideale landingspagina. Van hieruit dient de bezoeker direct overal naar toe te kunnen alsmede een perfect overzicht te krijgen van wat u allemaal biedt.
 7. Regelmatig updaten

  Zoekmachines laten graag verse informatie vooraan in hun lijsten zien. Wanneer dat niet zo is, zult u wel een andere zoekmachine gaan gebruiken. Met deze wetenschap is het dus belangrijk dat uw website qua inhoud altijd up-to-date is. Moet u dan altijd uw teksten aanpassen? Die zijn toch vooraf al goed bedacht? Dat klopt ook en deze hoeft u ook niet te wijzigen. Maar voor de zoekmachines zullen er wel wijzigingen moeten worden op gemerkt om u hoger in de ranking te zetten. Wij leggen u uit hoe u dit zelf kunt organiseren zonder daarvoor kosten te maken.
 8. Wie zijn uw bezoekers

  Meten is weten. Sinds de website bestaat kunnen we precies zien wat bezoekers op uw site doen, waar ze naar zoeken, of ze gevonden hebben wat ze zochten enz.. Maak er gebruik van. Als u uw website op deze wijze meet en verbetert, zal uw omzet vanzelf stijgen.
 9. Uw website en de zoekmachines

  Zoekwoorden zijn de basis voor uw vindbaarheid. Vraag eens aan een leek in uw vak waar hij/zij u op zou zoeken wanneer ze u niet kennen. Je hoort dan dikwijls toch nog interessante woorden die u zelf niet gebruikt. Doe onderzoek en investeer hier tijd in. Het zal alleen maar lonen.
 10. Inhoud wint, altijd

  Een prachtige website met opvulteksten en nietszeggend inhoud wordt niet gevonden en is dus per definitie een slechte website, al is deze nog zo mooi. Hij wordt niet gevonden dus dat heeft geen enkele zin. Zorg dat uw content (inhoud) alles bevat wat u product of dienst vertegenwoordigt. Dan wordt u gevonden en zal uw verkoop stijgen.

Blog

80% van internetgebruikers in Nederland surft op smartphone

Van alle internetgebruikers binnen de Europese Unie surft bijna 80 procent via zijn mobiele telefoon. 

Nederland hoort met een percentage van 88 tot de Europese top van gebruikers van mobiel internet, zo blijkt uit cijfers van Europees statistiekbureau Eurostat.

Lees verder

Wel of niet delen via Social media?

Waar en wanneer plaats ik de deelmogelijkheid?

Ik krijg vaak de vraag of het zinvol is om op elke webpagina een deeloptie te plaatsen zodat de bezoeker de pagina kan delen via zijn favoriete sociaal medium. Het heeft echter wel twee kanten:

Lees verder

10 Belangrijke punten voor een succesvolle website

 1. Veiligheid

  Er zijn tegenwoordig veel personen op internet met verkeerde bedoelingen. Spammers en hackers zijn continue op zoek naar uw informatie. Zorg daarom dat u veilige software gebruikt alsmede moeilijk raadbare wachtwoorden. Gebruik bijvoorbeeld ook een Ssl-Certificaat voor uw domeinnaam.

Lees verder

Meer Nederlanders on-line met tablet dan desktop

Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek beschikken voor het eerst meer Nederlandse huishoudens over een tablet dan over een desktopcomputer.

Lees verder

13 Indrukwekkende statistieken over gebruikerservaring

13 Interessante regels en weetjes over gebruikers van websites.

Lees verder

Wat maakt een link slecht voor SEO?

Lees hier wat u zeker niet moet doen. U kunt hiervoor behoorlijk gestraft worden.

Lees verder

Lokale vindbaarheid website verbeteren

Lokaal gevonden worden

Voordat u wilt gaan zorgen dat uw bedrijf lokaal beter gevonden gaat worden, is het belangrijk om te begrijpen wat lokaal zoeken inhoud en wat de mogelijkheden zijn. Het is al enige tijd mogelijk om uw website lokaal beter vindbaar te laten zijn maar hoe dit te realiseren is is voor het MKB blijkbaar nog niet echt duidelijk.

Lees verder

Meer Nederlanders gaan online met smartphone dan met laptop

Zorg dat uw website responsive is

Meer Nederlanders waren in 2015 online via een smartphone dan via een laptop of desktop. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In totaal gaat het om 78,8 procent van de Nederlanders.

Lees verder

Krijg meer klanten door grondige aanpassingen van uw webteksten

Wellicht heeft u de laatste tijd wel eens gedacht: wordt ik nog wel goed gevonden in de zoekmachines? Misschien heeft u al enige tijd geen aandacht meer aan uw website besteed. Dan wordt het tijd om het anders te gaan doen.

Lees verder

Minder verkeer van Google naar mobielonvriendelijke sites

De gevolgen van Google’s aanpassingen die mobielonvriendelijke sites benadelen, zijn groter dan aanvankelijk gedacht.

Lees verder

Eenderde herkent Google AdWords niet als betaald zoekresultaat

Betaalde zoekresultaten in Google wordt door een op de drie consumenten nog steeds niet herkend, ondanks de duidelijke gele markering en de letters ADV voor de link.

Lees verder

Het internet over 25 jaar... volgens toptechneuten

Het Amerikaanse Pew Internet Research Project vroeg ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van het World Wide Web 2558 experts naar hun ideeën over het web in de komende 25 jaar.

Lees verder

3 Tips voor de perfecte kop

De meningen verschillen nogal over de ideale lengte van een kop. Een korte kop kan pakkend en bondig zijn, maar maak hem te kort en je geeft waarschijnlijk niet genoeg informatie om de lezers binnen te halen. Een langere kop geeft meer informatie en kan genoeg keywords bevatten voor SEO-doeleinden, maar wordt ook snel saai en langdradig. Houd je kopteksten zo kort en bondig mogelijk, maar benut onze adviezen.

Lees verder

SEO en goede content gaan hand in hand

SEO is de afgelopen jaren flink veranderd. De snelle updates van Google hebben genoeg oude en vertrouwde SEO-technieken de das omgedaan. Blogreacties, betaalde links, directory's en het uitruilen van links zijn allemaal achterhaald door de algoritme-aanpassingen van Google.

Lees verder

waarom Van Dongen Design?

Waarom Van Dongen Design?

 • Doorgedreven vakkennis
  Internet is constant in beweging, daardoor willen we altijd up-to-date zijn met de laatste ontwikkelingen in webdesign en vindbaarheid.

 • Hoge kwaliteit
  Kwaliteit staat hoog in het vaandel. We willen dat uw website in alle opzichten "verder gaat" dan die van uw branchegenoten waardoor succes niet uit kan blijven.

 • Business understanding
  Door onze ervaring begrijpen we onze klanten in allerlei verschillende branches. Dat vertaalt zich direct in een beter resultaat.

Geïnteresseerd?

Maak een adviesafspraak
Van Dongen Design

Van Dongen Design

Van Dongen Design
Rupelstraat 34 - 5704 AX Helmond

Bekijk in Google Maps

logo vd
Contact

Mail ons  Bel ons


Kantoor

Rupelstraat 34
5704 AX Helmond

Route

Openingstijden:
Ma - Vr: 9 - 17 u.